Automatika za Plastenike

Bočno ili krovno provjetravanja Plastenika

Biljke su vrlo osjetljive na promjene u vremenskim uvjetima, zato je potrebno osigurati najidealnije moguće uvjete u plasteniku kako bi prinos bio što veći i kvalitetniji.

Pošto se vremenski uvjeti brzo mjenjaju (Primjerice u slučaju zatvorenog plastenika već u nekoliko minuta temp se može dignuti preko 50C i time oštetiti nasad), ponekad je vrtarima neizvedivo toliko brzo reagirati, primjerice na godišnjem odmoru, tokom noći, radi udaljenosti od objekta ili jednostavno zbog nedostatka vremena ili zaborava / nepouzdanih zaposlenika.

Automatika

Zato smo razvili automatiku za bočno provjetravanje koja se vrlo jednostavno održava željene vremenske uvjete i reagira u najkraćem roku kako bi zadržala što idealnije uvjete u plasteniku.

Koristimo vrlo pouzdana industrijska PLC računala Japanskog proizvođača Mitsubishi koja putem senzora dobivaju informacije o temperaturi, vlazi, brzini vjetra, kiši i pomoću dobivenih informacija automatika otvara / zatvara prozore, krovno ili bočno provjetravanje pomoću montiranih motora.

Motori su obično 24V koji si idealni za primjenu na otvorenom tj. kod bočne ventilacije.

Način rada AUTOMATIKE

Ovisno o podešenoj temperaturi, automatika otvara / zatvara prozore u plasteniku kako bi održao uvjete unutar željenih okvira.

U slučaju vjetra, Plastenik se zatvara na nekoliko minuta.

U slučaju granično niske temperature, plastenik može ostati malo otvoren radi zaštite od visoke vlage.

U slučaju grijanja ili preniske temperature, automatika zatvara plastenik

hrCroatian