Energetske zavjese u plastenicima

Zavjese se koriste u plastenicima i staklenicima kako bi se biljkama regulirala idealna količina svjetla, smanjivanje temperature, zadržavanje topline tokom noći, sve to radi uštede novca, količine i kvalitete prinosa biljaka.

Međutim svjetlost se često mjenja, dolaze oblaci, dan/noć te ručno otvaranje zavjesa oduzima previše vremena i u slučaju kašnjenja ne iskorištava se puni potencijal zavjesa a može i naštetiti biljkama.

Automatika za zasjenjivanje

Zato smo razvili automatiku koja se vrlo jednostavno podešava na željenu količinu svjetla i reagira u najkraćem roku kako bi zadržala što idelnije uvjete u plasteniku.

Koristimo vrlo pouzdana industrijska računala Japanskog proizvođača Mitsubishi koja putem senzora dobivaju informacije o svjetlosti, dan/noć i pomoću dobivenih informacija programirani sklop otvara / zatvara zavjese pomoću montiranih motora.

Zavjese za zamračivanje

Postoje i zavjese za zamračivanje objekta koje se montiraju iznad biljaka i bočno tako da mogu zamračiti cjeli plastenik. Biljke poput krizantema zahtjevaju strogo određenu duljinu dana kako bi opće cvjetale. Također mnoge druge biljke poput Gerbera isl zahtjevaju određenu duljinu dana/noći kako bi ostvarile najveće prinose i kvalitetu.

Automatika za zamračivanje

Razvili smo i verziju automatike za zamračivanje, naime neke biljke poput krizantema zahtjevaju strogo određenu duljinu dana kako bi cvjetale, takva automatika može zamračiti objekt u određenom vremenu kako bi osigurala potrebnu duljinu dana/noći

hrCroatian